Miért szükséges ez és hogyan dolgozunk?

Miért? Hogy ne érjen meglepetés egy nagyobb lélegzetvételű projekt, üzleti vállalkozás indításánál, megvalósításánál. Pontosan lássuk, valóban kiváló az ötlet, vagy érdemes azt korrigálni a megtérülés érdekében.

Nem csupán üzleti tervet készítünk, munkánk ennél sokrétűbb a sikeres üzlet tervezése kapcsán. Elemzéseink során kiderül, hogy Megbízónk milyen kimenetekre számíthat és azok várhatóan mekkora profitot eredményeznek.

Megbízóink egy jó üzleti ötlettel keresnek meg minket és egy kiszámítható projekttel távoznak.

Mit kérünk Öntől?

Munkánkhoz elengedhetetlenül fontos információkat, adatokat Öntől, mint megbízónktól várjuk. Ezeket mi kiegészítjük olyan pénzügyi paraméterekkel, melyek nagyban érintik a jövőbeli jövedelmezőséget.

Miből áll a munkánk, mire számíthat eredményként?

Megtérülési számítások

Elsőként, jól működő, pontos gazdasági modelleket készítünk – hiszen ezek mutatják meg, hogy az érzésünk szerint oly jó üzlet a valóságban megtérül-e vagy sem, illetve mennyi idő alatt. Mindez kiváló mankó lesz a projekt, vállalkozás megvalósításakor. Lépésről lépésre nyomon követhetjük, jó úton járunk-e. Ha nem, hol kell korrigálni.

Pénznyelők felderítése

A bedőlt projektek jelentős hányada nyereségesen zárult volna a pénznyelők előzetes felderítésével és a megfelelő változtatások beiktatásával.

Ügyfeleinknek kockázati térkép formájában adjuk át azon tényezők listáját, melyek várhatóan erősen negatívan befolyásolják a megtérülést. Számításaink alapján előre tudják, hogy mire mennyit költhetnek a nyereségesség veszélyeztetése nélkül, illetve a kockázatos tényezők milyen mértékű változását bírja el a projekt.

Lehetséges kimenetelek

Az üzleti ötlet megszületése után veszi kezdetét a mi munkánk. Kalkulálunk számos olyan tényezővel, melyek komoly hatással lehetnek a projektre, ennek ellenére szinte soha nem kerülnek be az üzleti elemzésekbe. Ilyenek lehetnek többek között az iparági, projekt-, illetve ország-kockázati tényezők. A projektértékelés során különösen a nem érzékelt mozgásokat, kockázatokat tudatosítjuk pénzügyi értelemben, vagyis fordítjuk le nyereségre vagy veszteségre.

Teljes kockázatelemzés

Munkánk további fázisában feltérképezzük a bemeneti adatok összefüggésrendszerét, rögzítjük, hogy egy adat megváltozása milyen más tényezők változását vonhatja maga után és milyen mértékben.

Utolsó lépésként megkapjuk, hogy milyen valószínűséggel fog megtörténni, amit a Megbízónk elképzel. Vagyis valójában itt derül ki, hogy valóban megéri-e belevágni a beruházásba a jelen tervek szerint, vagy nem.

Amennyiben a bekövetkezés valószínűsége kicsi, a kockázati térkép, illetve a pénznyelők birtokában korrigálhatjuk azokat a tényezőket, melyek veszteségessé tehetik a beruházást.

A sokváltozós, kiszámíthatatlan jövő helyett egy könnyen alakítható projekt van a kezükben.

Likviditási terv

Amennyiben már tudjuk, hogy az üzletbe megéri belevágni, mert a projekt az elvárt megtérülést hozza, következő lépésként likviditási tervet készítünk. A vállalkozás likviditásának fenntartásához megtervezzük a lehetséges bevételeket, kiadásokat. Nem egy új vállalkozás szipkázta már el a bevételeket a már kiválóan működőtől – ezzel veszélyeztetve annak fennmaradását. Ezt előzzük meg e tervvel.

Finanszírozási terv

Mindegy, hogy pályázatból származó, banki, kockázati vagy magántőkét vonunk be a sajátunk mellett, finanszírozási terv nélkül nem fogunk egyről a kettőre jutni. Az említett külső befektetők alapvető elvárása e terv megléte a leendő megtérülés szakszerű bizonyítása mellett.

Üzleti terv

A szakmailag helytálló cash flow terv elkészítése mellett a teljes üzleti terv létrehozásának terhét levesszük megbízóink válláról, mely banki, pályázati vagy bármely más külső finanszírozói igénynek megfelel.

Érdeklődjön a részletek után és kérje személyre szabott ajánlatunkat az uzletitervezes@furkeszholding.hu e-mail címen