Naponta több órát nyomkodod a telefonodat. Óránként ránézel van-e üzenet, változás.
Nézed mások életét a közösségi médiában, posztolsz az ebédedről és, hogy időben visszaérj a munkahelyedre alkalmazással hívod a taxit magadnak. Nézzük is át, hogy milyen okostelefonokra letölthető alkalmazások léteznek, ami karantén, home office idején is hasznos lehet a hétköznapjaid megkönnyítésére. Vagy Neked még nincs? Töltsd le, hogy nem maradj le!

Facebook, Instagram
Senkinek sem kell bemutatni ezt a kettő közösségi hálót. Többségünknek az első dolga már felkelés után, hogy megnézzük, mi történt az ismerőseinkkel. Sokaknak a két leggyakrabban használt alkalmazása. Posztolunk a napunkról, élményeket osztunk meg az ismerőseinkkel és a követőinkkel.

WhatsApp, Viber, Messenger
Csevegő programok. Internet alapon működő részben üzenet (SMS árának megspórolása), részben videó hívás, vagy hang hívásra, csoportos hívásra is alkalmas applikációk,
a telefonszámládat tudod megspórolni, ha 20-30 percig nem telefonvonalon, hanem internet alapon beszélgetsz az ismerőseiddel.

Spotify
Zenehallgató. A legismertebb app, amivel zenét lehet hallgatni. Az ingyenes verziójával is elérhető a teljes zenei kínálat, de pár számonként bedob reklámot, amit nem tudsz átugrani. Ha előfizetsz, akkor ez megszűnik. Fizetős funkció, hogy tudsz zenéket elmenteni és akár internet nélkül is bármikor hallgathatóak. A youtube-bal szemben nagy előnye, hogy videót nem töltesz a zenehallgatással, így jóval kevesebb adatforgalmat használ.

BKK Futár
Ha Budapesten élsz, megmutatja, hogy mikor érkezik a buszod. Így sokkal pontosabban tudsz kalkulálni az utazással! Télen nem mindegy, hány percet kell fagyoskodnod a megállóban. A BKK minden járművébe gps jeladót szerelt, így látható az app-ban, hogy melyik járművük éppen merre jár és mikor ér a következő megállóba.

Taxify, 6×6 Taxi, Főtaxi stb.
Nem csak ezekkel az alkalmazással lehet taxit rendelni appon keresztül, de ezek voltak az egyik elsők.
A Taxify megjelenése óta már több társaságnak is lett saját app-ja. A társaság a főváros után először Debrecenben is elkezdett működni.

Shazam
“Figyu, mi ez a zene? Ismerem, de nem ugrik be az előadó” Te hányszor kérdezgetted a diszkóban a haverokat, mert nem jutott eszedbe egy előadó? Már elég, ha előveszed a telefonodat, megnyitod a Shazam-ot és pár másodperc múlva ki is dobja a legfontosabb információkat a zenéről.

iCsekk
Senkinek nincs kedve postára menni és hosszú perceket várni, hogy befizethesse a postaládában talált csekkeket. Miért utaznál, ha csak előveszed a telefonodat és az alkalmazás segítségével bárhol be is tudod fizetni? Sehova se kell menned. A QR-kódos csekkeket az applikáció és dombornyomású bankkártya segítségével 1 perc alatt fel tudod adni, az igazolást ki tudod nyomtatni az e-mailedből.
Így minden csekk feladása miatt nem kell a postára menni és sorba állni.

One bad fry
Nem tudtok megegyezni valamiben a haverokkal? Miért menne mindenki ebédért a munkahelyen, ha egy ember is elég a feladathoz. Használjátok az alkalmazást bátran! Bízzátok a szerencsére!

Color Note
Ha szeretsz listákat írni, jegyzeteket készíteni, nem elég a naptár a készülékeden, ezzel az alkalmazással gyorsan, egyszerűen kezelhető listákat készíthetsz, rendezhetsz össze bármiről, amit nem szeretnél elfelejteni.

Mi utcánk
Közösségi oldal, ahol be tudod állítani hol laksz és mióta élsz itt. Felhozza a közelben lévő szomszédokat, és mindenki kérhet/felajánlhat hasznos segítségeket, tárgyakat, szívességeket és kérhet is a szomszádoktól.
A régi jószomszédi viszony kialakítását segíti ez az app.

Helpitgo-t
Közösségi problémamegoldó alkalmazás. Hétköznapi feladataidban tudsz segítséget kérni a helpitgo közösségétől. Legyen szó kutyasétáltatásról, edzőtárs keresésről vagy, ha a matek háziban akadtál el. Felrakod a kérésedet és máris tudsz választani a jelöltek közül. Jelenleg nem tudunk gyorsabb megoldást ezekre a dolgokra!
Helpitgo – Oldjuk meg együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük