Instagram Facebook LinkedIn
Széchenyi 2020
blog Vannak-e az embernek “varázslatos” képességei?

Vannak-e az embernek “varázslatos” képességei?

2023. március. 15.

Vannak-e az embernek “varázslatos” képességei?

Be kell vallanom, hogy ez az egyik kedvenc témám, nagyon szeretek rajta gondolkodni és erről akár beszélgetni is.

Először is szeretném leszögezni, hogy igen, én hiszek benne!

A kérdés maga annyira összetett, hogy még elindulni is nehéz a témában. Ezért úgy gondoltam, hogy egyetlen kézenfekvő helyről kezdem és magamból indulok ki.

 

Lenyűgözött Ken Wilber integrál elmélete, amely a tudat fejlődésének átfogó állomásairól beszél. A „minden szintű” modell magába foglalja a valóság összes ismert rétegét (az anyagtól, testtől, elmétől, lélektől egészen a Szellemig) az énen, a kultúrán, a természeten és a társadalmi aspektuson keresztül. Az elmélet integrál megközelítést alkalmaz, és személy szerint bennem ez nagyon sok mindent “helyre rakott”.

 

Wilber szerint van perszonális, azaz személyes és transzperszonális tudatszintünk. Bemutatja a tudat fejlődését a prenatális kortól és fejlődési szakaszokba sorolja, amelyeket W1, W2, W3-tól W10-ig kategorizál. Az elmélet a modern pszichológia elismert modelljei segítségével van tudatszintekbe rendezve.

Az egész elmélet számomra akkor válik érdekessé, amikor a W6-hoz érünk, hiszen ez a szint a tudatosság utolsó perszonális rétege, a W7 pedig már a transzperszonális területhez tartozik. Különösen tetszett, hogy a modell nem statikus, hanem a jelenlegi ismeretek és kutatások szerint fejlődik, változik és bővül.

Wilber az utolsó perszonális tudatszintet szétválasztja továbbá korai W6 és késői W6 fázisára. Erről külön fogok írni, de ha nem bánjátok, először a transzperszonális percepciókkal kezdem.

 

A szenzoros transzperszonális észlelések a W7 fejlettségi szinten jelennek meg, amelyeket a következő kategóriákba sorolt ​​(a lista nem teljes, csak példákat sorolok fel):

 

- Sorsszerűség érzése (szinkronicitás, NEM véletlen véletlenek)

- Bioenergetika (auralátás, csakraérzékelés, energiák érzékelése, energetikai gyógymódok)

- Parapszichológiai jelenségek

Telepátia - gondolatok, érzések átvitele

Prekogníció – előre tudni, hogy mi lesz.

Tisztánlátás – információszerzés távoli helyekről, emberekről.

Pszichokinézis – tudattal mozgatni, befolyásolni tárgyakat.

Testen kívüliség élménye

Spontán gyógyulások

- Az erők intuitív olvasása

Asztrológia

JI-ching

“Jóslás” szimbólumrendszerekkel (tarot stb.)

- Mágia – események befolyásolása

Ezek az úgynevezett érzékszervi vagy szenzoros transzperszonális érzékelések valósága (W7).

 

 

Az említettek “felett” helyezkedik el a Szuptilis transzperszonális, azaz az érzékszerveken túli érzékelések birodalma. (W8)

- Fény és hangélmények, szellemi látás, médiumitás

Színes fényélmények, fehér isteni fény, spirituális hanghallások (szférák zenéje, ghandarvák zenéje, OM-hang hallása, nada-jóga stb.).

- Szellemlényekkel való találkozás, különböző jelenségek

- Szellemi látás, médiumitás (Előző életek látása, más dimenziók látása, tudatos álom stb…)

 

 

Amikor először megnéztem ezt a listát, be kell vallanom, hogy megdöbbentem, de a következő pillanatban feltettem magamnak a kérdést:

Mi van akkor, ha mindez valóság?

 

 

A többezer éves spirituális hagyományaink is beszámoltak ezekről a jelenségekről/képességekről, hisz minden ismert vallásban megtalálhatóak. Jelenleg ezeket nem tekintjük elfogadható bizonyítéknak. Az elmúlt 150 évben a tudomány korát éljük, és csak a tudományosan bizonyított tényeket ismerjük el egyetemes igazságnak, vagyis a köztudatban ez a megcáfolhatatlan valóság. A tudomány sokáig kizárólag biokémiai aspektusból vizsgálta az embert, és gyermekeink ezt tanulják még ma is az iskolákban.

Az elmúlt néhány évtizedben azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy megjelentek olyan elméletek és tudományosan megalapozott nézetek, amelyek érzékelhetően közelebb hozzák az ősi spirituális hagyományok és a tudomány aspektusait.

Az új tudományos felfedezések is azt mutatják, hogy gondolataink testünk összes sejtjére hatással vannak. A most már szélesebb körben ismert biológus, Bruce H. Lipton részletesen leírja azokat a molekuláris útvonalakat, amelyeken ez a hatásmechanizmus bekövetkezik. Az új tudomány, az epigenetika forradalmasítja az agy és az anyag kapcsolatának megértését. A szerző "The Biology of Belief" (A hit biológiája) című könyvében taglalja, hogy a pozitív gondolatok milyen hatalmas hatással vannak a génekre, de csak akkor, ha összhangban vannak a tudatalatti programozással. Ugyanakkor kijelenti, hogy a negatív gondolatok ugyanolyan erős hatást fejtenek ki. Ha felismerjük, hogy ezek a pozitív és negatív hiedelmek hogyan irányítják biológiánkat, felhasználhatjuk ezt a tudást egy egészséggel és boldogsággal teli élet létrehozására.

 

A másik kedvenc szerzőm, dr. Joe Dispenza, aki " Becoming Supernatural " (Válj természetfelettivé) címet viselő könyvében a kvantumfizika és az ősi bölcsességeket ötvözi, hogy bebizonyítsa, mindannyian képesek vagyunk soha nem látott szintre ébreszteni emberi potenciálunkat. Dispenza számos tudományos kutatásra, a hétköznapi emberekkel végzett munkára alapozva megtanítja nekünk, hogyan kapcsolódjunk az egyetemes tudat frekvenciájához, hogyan aktiváljuk és egyensúlyozzuk ki energiaközpontjainkat, és hogyan szabaduljunk meg a múlt nem kívánt emlékeitől azáltal, hogy testünket egy új elmével összhangba hozva, megváltoztatjuk az energiánkat. Ezzel létrehozva egy új valóságot.

A fentieken kívül számos tudományosan bizonyított kutatás is létezik, amelyek szerint az ember sokkal több annál, mint amennyit erről megtanítottak nekünk.

Szinkronicitások, aura észlelés, spontán gyógyulás, telepátia, tárgyak tudatos mozgása, víziók, más dimenziók látása stb. Ezeket leírva szinte úgy érzem, mintha egyszerre lennék kedvenc regényem főszereplője, mégis, ha kissé eltávolodunk és belegondolunk a Wilber által leírt transzperszonális érzékelésekbe, feltehetjük magunknak a kérdést:

Ezek akkor most elszigetelt természetfeletti lények extrém szupererői vagy velünk született képességeink, amelyek gyémántként mindannyiunkban ott lapulnak feltárásra várva?

 

 

És a végére egy izgalmas kérdés az olvasók számára: ha választhatnál egyet az említett "varázslatos" képességek közül, melyik lenne az és miért?

 

 

Mi, emberek, lassan ébredezünk és egyszer majd eljutunk arra a pontra, hogy újra megvizsgáljuk magunkban a “betanított” valóságérzékelést, és ez minden bizonnyal az első lépések egyike lesz a változás felé.

De mi lesz a szerepünk, mi az én szerepem ebben és készek vagyunk-e személyes felelősséget vállalni? Fel tudom vagy fel akarom-e egyáltalán ébreszteni magamban a "varázslatos képességeket"?

 

vissza