Úgy érezzük, kényszerpályán mozgunk, amiről nincs letérés… nincs „hiszen meg kell felelnünk ennek, annak, ide, oda…”

Én úgy gondolom, igenis van leágazás, megállás ezen a lejtmeneten. Ehhez azonban felismerés, a „beismerés”, az eltökéltség mellett elengedhetetlen a megismerés, a tudás megszerzése.

Egy „más gondolkodás” elsajátítása, önmagamról, a környezetemről, arról hogy hogyan működünk és hogyan működnek mások. Egyformán és különbözően.

Elképesztő energiákat pazarolunk, vagy inkább áldozunk arra, hogy megfeleljünk valaminek, valakinek, valakiknek, miközben egyre-másra kerülünk ellentmondásba önmagunkkal, az értékrendünkkel, a személyiségünkkel. Ez a folyamat kikezdi, koptatja önbecsülésünket, szétzilálja válogatás nélkül a társas és párkapcsolatainkat.

Büszke vagyok rá, hogy résztvevőim a tréning után….:

…elérték, hogy egy új szemlélettel tekintettek önmagukra és a környezetükre. Aminek eredményeként képessé váltak arra, hogy a sikereiket felismerni és megélni tudják. Önbizalmukban megerősítve bátrabban hozzák meg saját döntéseiket és vállalnak felelősséget. Nyitottabbá, befogadóbbá váltak. Könnyebbé vált számukra a különbözőségek tolerálása, a konfliktusok kezelése, a kommunikáció, az önkifejezés.