Instagram Facebook LinkedIn
Széchenyi 2020
Főoldal Kiválasztás

Kiválasztás

Kiválasztás

Hisszük, hogy bárki fejleszthető, ha minimális nyitottsággal rendelkezik az illető. Mégis gyakran tapasztaljuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen az emberi alapanyag, ha a fejlesztés időtartamát és eredményességét vizsgáljuk. Éppen ezért fontos, hogy a szervezetbe bekerülő új csapattagok a lehető legjobb választást jelentsék a munkaadó és a meglévő csapat számára. 


Annál is inkább, mert a kiválasztás során hozott rossz döntések ára a felvett alkalmazott bérének sokszorosára rúghatnak, ha figyelembe vesszük a feleslegesen elköltött béren és az újbóli kiválasztás költségén túl a betanítás során elkönyvelhető veszteségeket (betanítást végző munkatárs bére, alacsonyabb teljesítmény miatti alternatív költség stb.), különösen igaz ez, ha az alkalmatlanul felvett munkatárs szabotáló magatartást tanúsít, mely különösen romboló hatással lehet a vállalati kultúrára. A fluktuáció ráadásul önmagában szembe megy egy jól működő csapat kialakulásának folyamatával, elindítja a szervezetben a belső bizonytalanságot, ezáltal nehezíti a csoport-önbizalom meggyökeredzését.


Éppen ezért több különleges eszközzel is rendelkezünk, melyek által ügyfeleink segítségére lehetünk abban, hogy megerősítsük a szervezetben működő kiválasztási folyamatokat, támogassuk azokat információnyújtással vagy akár kiszervezett módon elvégezzük ezt az erősen értéket adó, ám kockázatokat rejtő humánerőforrás-gazdálkodási tevékenységet.


Munkaerő kiválasztás: munkaero-kivalasztas.pdf