Fürkész Holding | Egészségturizmus

Egészségturizmus – Fürkész Holding - szolgáltatások

 

 

Az egészségturizmus területén cégünk a Fürkész Holding Kftszámos programmal, szolgáltatással rendelkezik.

Az alábbiakban ismertetjük azokat a szolgáltatásokat, programokat, amellyel a betegségek kialakulásának megelőzése, gyógyítása, utógondozása, valamint az emberi szervezet kondíciójának fenntartása révén az egyén életminőségének mutatóira a lehető leghatékonyabb módon lehet befolyást gyakorolni. Szakértőink és munkatársaink szívesen állnak megrendelőink rendelkezésére a következő területeken:

 

Egészségügyi állapotfelmérés

A felmérés segítségével megelőzhetünk olyan problémákat, amelyeket, ha időben észlelnek és kezelnek, akkor akár visszafordíthatjuk a lappangó betegségek nem kívánt hatásait. Az egészségügyi állapotfelmérés elengedhetetlenül fontos a megelőzés szempontjából. A rövid állapotfelmérés során is kimutathatóak egyes betegségek kialakulására, meglétére utaló jelek, melyre szakértőink felhívják figyelmüket, segítve a további lépések kidolgozását.

Egészségügyi szakember által végzett, vizsgálatok, úgymint:
- testtömeg,
- testmagasság,
- vérnyomásmérés,
- testzsír mérés

- teljes test elektroszomatográfiás állapotfelmérése,

- csontsűrűség-vizsgálat

valamint szemészeti, bőrgyógyászati és kardiológiai alapvizsgálatok.

 

Egy vizsgálat 15 percet vesz igénybe emberenként.

A vizsgálat eredményeiről az egyén részére az eredményeket tartalmazó értékelő lap kerül kiállításra, valamint az egyén szakszerű tanácsadásban részesül.

 

 

Energiaegyensúly - állapotfelmérése

 

Ezzel a programmal mérjük az érdeklődők energiaegyensúlyát, így a mérés során megelőzhetünk olyan problémákat, amelyeket, ha időben észlelnek és kezelnek, akkor akár visszafordíthatjuk a lappangó betegségek nem kívánt hatásait. A rövid állapotfelmérés során is kimutathatóak egyes betegségek kialakulására, meglétére utaló jelek, melyre szakértőink felhívják figyelmüket, segítve a további lépések kidolgozását.

 

A szakember által végzett, vizsgálatok, úgymint:
- energiaszint felmérés,
- jobb-bal agyféltekés gyakorlatok,

- tanácsadás

 

Egy vizsgálat 15 percet vesz igénybe emberenként.

 

A vizsgálat eredményeiről az egyén részére az eredményeket tartalmazó értékelő lap kerül kiállításra, valamint az egyén szakszerű tanácsadásban részesül.


Az AVS vagy fénnyel-hanggal ingerlő készülék három fő részből áll: az alapkészülékből – ami lényegében egy csökkentett funkciójú számítógép –, melyen a programokat állíthatjuk be; egy speciális szemüvegből, amelyben parányi fényforrások találhatók, és amelyek fény formájában közlik az információt az agyunkkal; valamint egy fejhallgatóból, amely a hangot adja.

Elmondhatjuk, hogy az általunk használt készülékek a világ leghatékonyabb fény-hang készülékei. Több mint 25 éves kutatás és fejlesztés áll mögöttük. A készülékek programjait magas kvalitású kanadai és amerikai szakemberek tervezték és tervezik. A készülékeket Kanadában, ill. az USA-ban gyártják, nyíltpiaci forgalomban (üzletekben) nem kaphatók.

 

A készülékek mind a négy természetes agyhullám-tartományt aktivizálják, tartományonként többféle programot kínálnak. A sokféle alapprogram és a kiterjesztett programok stimulációs lehetőségei rendkívül szélesek, melyekből az elérendő cél függvényében szabadon határozhatjuk meg, melyiket kívánjuk használni.

 

Az érdeklődők így tudatosabban, felkészültebben tudnak energiaháztartásukkal foglalkozni, ezzel növelve a korai felismerést és a könnyebb kezelését az egyes betegségeknek. A folyamatos szűrés fontosságának felismertetése hosszú távon segíti a résztvevőket a problémák időbeni kezelésére, azaz így sokkal több esély van a betegségek kezelésére.

 


Egészségnap

Olyan programokból álló egészség témájú nap, melyen belül a programon résztvevők programokon, előadásokon, tanácsadásokon vehetnek részt és több testmozgást – aktivitást fejlesztő programot próbálhatnak ki.

 

Az egészségnap keretén belül a résztvevők egész napos sport programokon vehetnek részt (football, röplabda, pingpong - a hely adottságaihoz mérten), ahol lehetőség nyílik játékos vetélkedőkre, ügyességi versenyekre. A játékos vetélkedőknek, sorversenyeknek köszönhetően oldódik a hangulat, a csoport tagjai közelebb kerülnek egymáshoz. Ezen program során a csapatépítés elemeit beemelve tesszük még érdekesebbé, játékosabbá a napot. A jó hangulat kialakításáért és fenntartásáért szakértőink felelnek, akik a résztvevők igényeinek megfelelően alakítják a programot. Mindemellett a nap folyamán előadás sorozatok zajlanak, melyekre sok szeretettel várjuk az adott téma érdeklődőit a következő szakértőkkel:

-dietetikus

-pszichológus

-védőnő

 

Az előadások során az aktuális, fontosabb témák kerülnek elő egy interaktív beszélgetésen keresztül, ahol bárki felteheti kérdéseit az adott témakörben.

 

Életmódtábor-

 

Bentlakásos formában a munkahelytől távol, a csapat összekovácsolása, fókuszban a munkahelyi stressz és konfliktusok megelőzése és kezelése áll! A több napos program során a résztvevők elkerülhetetlenül közelebb kerülnek egymáshoz, tréningmódszerekkel jobban megismerik és elfogadják egymást, megélik a csapatmunka előnyeit, erősségeit. A program során fókuszba kerül a stressz és konfliktuskezelés egyéni helyzetek hozásával közelebb hozva a résztvevőkhöz, mely helyzeteken keresztül begyakorolhatják azon technikákat, melyek segítenek ezek kezelésében.

 

Mai világunkban nagyon fontos, hogy ha kevés időnk is van, táplálkozzunk helyesen, figyelve arra, mire van szüksége szervezetünknek. Az elhízás egyik fő tényezője, hogy túl sok kalóriát fogyasztunk, mégpedig olyan ételekből, amelyeknek nincs nagy tápértékük (például édességeket, magas zsírtartalmú ételeket). Ehelyett olyan étrendet kell megszoknunk, amely egészséges és nem hizlal, ugyanakkor az étkezés gyönyörétől sem foszt meg.

Tippeket kapnak a résztvevők arra, milyen napszakban mit fogyasszanak dietetikus vezetésével

 

A speciálisan felépített és kidolgozott tematikán keresztül hosszú távon érhetünk el mind egyén, mind a szervezet szintjén változásokat a csapatszellem javulásával, az egyéni életvitel, az egészséges táplálkozás, folyadékháztartás valamint a saját stressz és konfliktuskezelési módszerek kidol-gozásával.

 

 

Klubok

Klub- Tanuljunk a mozgás jótékony hatásairól

A mozgásnak köszönhetően a tematika megtanulása során nőni fog az állóképesség, mely által alkalmasabbak lesznek a testmozgásra. Javul a közérzetük és az önbecsülésük. Életvidámak és dinamikusak lesznek.

Munka és magánélet egyensúlya klub

Az időgazdálkodási technikákkal segít a klub a megfelelő időbeosztás kialakításában, a résztvevő számára a legideálisabb prioritások felállításában. Gyakorlati úton segít javulni a tematika, a munkahelyi életben.

 

Klub a kiégés ellen

A klub során megismerik a kiégés tüneteit azok kezelését és begyakorlását, valamint megelőzésének kulcs lépéseit A klub által megelőzhető a kiégés, a konkrét eszközök révén a résztvevők motiváltabbak lesznek.

 

Klub - Mentális egészség

A klub az önismereten keresztül segít megismerni saját igényeinket, valamint megérteni és elfogadni mások viselkedését, cselekedeteik miértjeit, ezzel csökkentve a konfliktus helyzeteket, stressz forrásokat.

Klub – Diatetikus klub

Ebben a programban a különböző betegségek megelőzéséről kapnak felvilágosítást a résztvevők a helyes táplálkozás révén dietetikus szakértő bevonásával.

Klub- A szervezet folyadékháztartása

A folyadékbevitellel kapcsolatos klub foglalkozik az energiaháztartással (folyadék-testmozgás aránya) a megfelelő vízfogyasztás, só bevitel megtartásával, ezért fontos ez a tematikus programsorozat a célcsoport számára.

 

Klub - cukorbetegség megelőzése

A munkatársak megismerik a magas vércukor szint kialakulásának okát, felismerik a tüneteket ill megelőzhetik azt. Szakértőink a legkorszerűbb kezelési módokat mutatják be étkezési tanácsadással alátámasztva

Klub - 21. századi ételek készítése

Ezen klub keretein belül a résztvevők megtanulják, hogyan készítsenek egészséges ételeket, mennyi kalóriát fogyasszanak egy nap és hogyan elkészülnek. Az egyszerűbb ételektől a bonyolultabb ételekig kapnak ötletek.

 

Klub - Dietetikus előadás klub

A különböző betegségek megelőzéséről kapnak felvilágosítást a résztvevők a helyes táplálkozás révén dietetikus szakértő bevonásával A klub során a környezetében kevesebb lesz, akinek fejfájása, magas vérnyomása vagy cukra van.

Klub a dohányzás káros hatásairól

A klub felhívja a figyelmet, hogy a dohányzás olyan szokás, mely a kihívásokra adott torzult és az egészséget fenyegető válasz. Megoldási lehetőségeket nyújt leszokás lépéseiről és várható hatásokról.

Előadások

Előadás – Az energiaháztartásról

Az energiaháztartással (táplálkozás, testmozgás,folyadék, és só-energia bevitel) egészséges megtartása érdekében fontos ez az előadás. A résztvevők az ismeretekkel tudatosabban, tudnak energiaháztartásukkal foglalkozni.

 

Előadás – Izmaink működése

Olyan előadás, mely révén a helyes mozgást tanulják meg a résztvevők, az izmok felépítését, fejlesztésének lehetőségét. A mozgásszervi betegségek, fájdalmak megszüntetésére alkalmas hatékony előadás.

 

Előadás – Csontritkulás megelőzése

Olyan előadás, mely célja a csontritkulás bemutatása, megelőzésének lehetőségei, kezelésének módja. A csontrendszer felépítését, megóvásának lehetőségét dolgozza fel az előadás hatékony módszerekkel.

 

Előadás – stresszkezelés

Az érzelmi tudatosság elsajátításával, a stresszkezelő eljárások és technikák begyakorlásával, alkalmazásával a résztvevők képesek lesznek megtalálni egyéni stresszkezelési módszereiket, így hatékonyabban tudnak a mindennapokban szembe szállni a stressz káros hatásaival.

 

Előadás a kiégésről

Az előadás során megismerik a kiégés tüneteit azok kezelését, valamint megelőzésének kulcs lépéseit A szakértő előadása által megelőzhető a kiégés, a konkrét eszközök révén a résztvevők motiváltabbak lesznek.

 

Előadás a drogokról

Az előadás során megismerik a résztvevők a drogok fajtáit, működési mechanizmusukat, szervezetre, idegrendszerre gyakorolt káros hatásaikat. A szakértő felvilágosítást ad a résztvevőknek a függőség kialakulásáról, és a leszokás lépéseiről.

 

Előadás a szexuális szokásokról

Az előadás során a higiéniás szokásokról, a helyes szexuális szokásokról a védekezésről és a nemi betegségek kialakulásáról, veszélyeiről tanulnak a résztvevők. Szakértőinktől kérdezhetnek és eloszlathatják téves elképzeléseiket a fogamzásgátlás, az abortusz a nemi betegségek témakörében.

 

Előadás – Magas koleszterin

Az előadáson megtanulhatják a résztvevők, hogy mit egyenek ahhoz, hogy elkerüljék a magas koleszterin szintet. A szakértő felvilágosítást ad a koleszterinszintet csökkentő növényi eredetű táplálékokról. Segít kialakítani a helyes, egészséges étrendet.

 

Előadás – 21. századi ételek

Az előadáson megtanulják, hogyan készítsenek egészséges ételeket, mennyi kalóriát fogyasszanak egy nap és ezeket hogyan kell elkészíteni. Az egyszerűbb ételektől a bonyolultabb ételekig kapnak ötletek a ma használatos alapanyagokról és az egészséges életmódot szem előtt tartva.

 

Előadás- Allergia, bőrbetegség

Az előadás célja az allergia és a különböző bőrbetegségek megelőzése a helyeses táplálékozás által és a környezeti hatások megszűrése révén. Szakértőnk megismerteti az allergiák lehetséges változatait, majd ezekre kínál természetes gyógymódot.

 

Előadás - A dohányzás káros hatásairól

A program megoldási lehetőségeket nyújt a tudatos leszokás lépéseiről és a várható hatásokról. Az információk és példák segítségével a résztvevők gondolkodásrendszerére hat az előadás.

 

Csoportfoglalkozás - A szív és érrendszeri betegségek megelőzése

Programunk során dietetikus bevonásával a résztvevők meg tudhatják táplálkozásukkal hogyan járulhatnak hozzá a szív és érrendszeri betegségeik megőrzésére. Ezzel a tudással munkatársainkra hosszú távon tudunk számítani, javul fizikai állóképességük.

 

Csoportfoglalkozás - Személyiség fejlesztő foglalkozás ( személyiség típusok és kezelési módjuk)

A foglalkozás végére harmonikus munkatársakkal dolgozhatunk együtt, akik egymás erősségeire és nem pedig hiányosságaira építenek. Sokkal toleránsabbak lesznek társaikkal, hatékonyabban dolgoznak együtt.

 

Csoportfoglalkozás – Egészség és mozgás foglalkozások

A program segítségével a résztvevők egy olyan módszert kapnak és egy olyan lehetőséget ismerhetnek meg közelebbről, mely hatékony segítséget nyújt a mindennapok során felmerülő kisebb nagyobb mozgásszervi problémák kezelésére.

 

Csoportfoglalkozás diatetikussal

A programban a betegségek megelőzéséről kapnak felvilágosítást a résztvevők a helyes táplálkozás révén dietetikus szakértőtől. A megtanult információk miatt a környezetében kevesebb lesz, akinek fejfájása van, magas vérnyomása vagy cukra van.

 

Csoportfoglalkozás – A Kiégés ellen

A foglalkozás által megelőzhető a kiégés, a konkrét eszközök révén a munkatársunk motiváltabb lesz, önmagát és ezáltal társait könnyebben fogadja el, kreativitása nő. Ennek hatására teljesítménye legalább 20 %- al növelhető.

 

Bajnokság

Versenybírók közreműködésével kerül megrendezésre. A bajnokságok során barátságos mérkőzésekkel segíthetjük a versenyszellem kialakulását, a csapatépítést, a mozgást, aktivitást és a közös élmény megélését.

 

Biciklitúra

A résztvevőknek a biciklitúra keretén belül kirándulnak a szabadban, természeti tájakon és környezetben. A programnak köszönhetően a csoporton belüli összetartás és a céghez való lojalitás nőni fog, nagy hangsúly az élményszerzésen van.

 

Egészséghét

Olyan hét, mely 3 napból áll és különböző állomás pontokon sajátíthatnak el a résztvevők tudást az egészség témakörében. Kiváló szervezetfejlesztő program! Szakértőink játékos feladatokkal hozzák közelebb az adott egészséges témát a résztvevőkhöz.

 

Egészségnap

A játékos vetélkedők, előadások, sorversenyeknek köszönhetően lesz eredményes a program, a résztvevők közelebb kerülnek egymáshoz. Ezen program során a csapatépítés elemeivel tesszük még érdekesebbé a napot.

 

Egészségügyi állapotfelmérés

A rövid állapotfelmérés során kimutathatók a betegségek kialakulására, meglétére utaló jelek, melyre szakértőink felhívják figyelmet, segítve a további lépések kidolgozását. Az egyén szakszerű tanácsadásban részesül.

 

Fórum, munkacsoport

A foglalkozás végére harmonikus munkatársakkal dolgozhatunk együtt, akik egymás erősségeire és nem pedig hiányosságaira építenek. Sokkal toleránsabbak lesznek társaikkal, hatékonyabban dolgoznak együtt.

 

Gyakorlati oktatás, tréning - Stressz

A tréning során megfogalmazásra kerül a stressz fogalma, annak okai és tünetei. Felszínre kerülnek a stresszt kiváltó okok. Előtérbe kerülnek a negatív gondolatok, pozitív gondolatokká való átfogalmazása, ezáltal a stressz szint csökkentése.

 

Gyakorlati oktatás, tréning - Személyiségfejlesztő

A foglalkozás során találkozhatnak, személyiségfejlesztő pszichológia módszerekkel, amivel megismerhetik viselkedésüket, azok mögött meghúzódó motivációjukat. A foglalkozás végére harmonikus munkatársakkal dolgozhatunk együtt.

 

Interaktív kiállítás

Célja: olyan komplex információ és élményanyag bemutatása a művészet a modellezés, az interaktivitás eszközeivel a cég munkatársainak attitűdváltoztatása és informálása érdekében, mely a célcsoport gondolkodásváltására hat.

 

Laikus önsegítés

A speciálisan kidolgozott tematikán keresztül hosszú távon érhetünk el mind egyén, mind a szervezet szintjén változásokat, az egyéni életvitel, az egészséges táplálkozás, ill. a saját konfliktuskezelési módszerek kidolgozásával.

 

Média megjelenés- oktatófilm

Célja: komplex médiában megjelenő műsor bemutatása az interaktivitás eszközeivel a cég munkatársainak tevékenységén keresztül szélesebb rétegek és a helyi társadalom egészségnevelése érdekében

Rajz, plakátverseny

Olyan élményszerű program szervezése a cél, a művészet erejével, amely során saját alkotásokat, rajzokat készítenek ebből versenyt szervezünk és a legjobb alkotókat díjazzuk. A cég munkatársainak attitűdváltoztatása a cél.

 

Sportfoglalkozás

A foglalkozás a mozgás népszerűsítésére kerül megrendezésre. A programmal segítjük a versenyszellem kialakulását, a csapatépítést, a mozgást, aktivitást és a közös élmény megélését. A csoporton belül nő az állóképesség és edzettség.

 

Tanácsadás interaktív konzultáció

A speciálisan felépített tematikán keresztül hosszú távon érhetünk el mind egyén, mind a szervezet szintjén változásokat, az egyéni életvitel, az egészséges táplálkozás, ill. a saját stressz kezelési módszerek kidolgozásával.

 

Tábor - Életmódtábor

A több napos program során a résztvevők elkerülhetetlenül közelebb kerülnek egymáshoz, tréningmódszerekkel jobban megismerik és elfogadják egymást, megélik a csapatmunka előnyeit, erősségeit.

 

Túra

A résztvevőknek a túrázás keretén belül kirándulnak a szabadban, vagy gyógynövénytúrákat tesznek, illetve biofarmokot látogatnak. A programnak köszönhetően a csoporton belüli összetartás és a céghez való lojalitás nőni fog

 

Vetélkedő

Célja: olyan komplex szabadidős program szervezése amely célja a fizikai aktivitás a versenyszellem és a lojalitás fejlesztése. A cég munkatársainak attitűdváltoztatása és erőnlétfejlesztése valósul meg. A legjobbakat díjazzuk.

 

Verseny

Olyan komplex információ és élményanyag összeállítása, mely a szellemi aktivitásra hat. A program során, az interaktivitás eszközeivel a résztvevők egészséggel kapcsolatos attitűdváltoztatása és informálása a cél, mely a célcsoport gondolkodásváltására hat.