Egy nagy változás hozta a felismerést, hogy emberekkel kell foglalkoznom, miközben az már korábban is látszott, hogy a baráti kapcsolataim zömében egy idő után a beszélgetés “terapeuta” / “páciens” felállásba ment át. Mikor komolyabban is beleástam magam a témába, kiderült, hogy ezt kerestem egész életem során s már rég a hivatásom ez a terület. Hiszen fiatal felnőtt korom óta vagyok az emberek lelki társa. Tanulmányaim pár dologban megerősítettek, volt, amire rácsodálkoztam, de a tény nem változott: szeretnék és tudok is segíteni.

Mikorra érett egy ember igazán? Mikor jelenthető ki valakiről, hogy kész van? Sokat tépelődtem ezen, amikor egy-egy változás következett be az életemben. Két markáns dolgot tudok kiemelni magammal kapcsolatban: mindig, folyamatosan tanulok valamit, s legfontosabb számomra az emberek közötti békés kommunikáció.

Csak néhány éve – mikor már legalább száz interjún voltam túl, mint újságíró – jutottam arra a felismerésre, hogy az emberek magukra vannak hagyva a problémáikkal. Szeretnék, de nem tudják a módját, hogy miként is kérhetnének segítséget. Felvillanyoz, amikor részese vagyok az egyén – vagy pár – fejlődésének, mikor hagyja és élvezi, hogy a tükör, amit adok, nem csak a félt valóságot, de a tényleges megoldást is adja. Hiszem, hogy a gyengeség felvállalása tesz igazán erőssé. Jó érzés megélni, mikor a hozzám fordulók élete új irányt vesz s büszkék az elért sikereikre. Akkor még nem tudják, hogy mindent ők oldanak meg, persze egy kis iránymutató segítséggel. Végzett mediátorként, párkapcsolati trénerként, life coachként és trénerként olyat adhatok és adok az embereknek, ami továbblendíti őket egy nem kedvelt időszakon, s így új tapasztalatokkal és fejlődési lehetőséggel gazdagodhatnak.

Célom, hogy az útkeresésben elakadt, egy bizonyos élethelyzetben kérdéseket feltevő egyéneknek, pároknak és csoportoknak adjak olyan kulcsot a kezébe, amit már rég tartanak, de még nem tudnak róla. www.megoldod.hu