Instagram Facebook LinkedIn
Széchenyi 2020
blog

Vannak-e az embernek “varázslatos” képességei?

Lenyűgözött Ken Wilber integrál elmélete, amely a tudat fejlődésének átfogó állomásairól beszél. A „minden szintű” modell magába foglalja a valóság összes ismert rétegét (az anyagtól, testtől, elmétől, lélektől egészen a szellemig) az énen, a kultúrán, a természeten és a társadalmi aspektuson keresztül. Az elmélet integrál megközelítést alkalmaz, és személy szerint bennem ez nagyon sok mindent “helyre rakott”.

 

A Mesterséges Intelligencia tréningre idézése

Mostanában sok szó esik az MI/AI, azaz a Mesterséges Intelligenciáról. Úgy alakult, hogy egy vezetői tréning egyik gyakorlata során kénytelen voltam segítségül hívni, avagy megidézni az MI szellemét… a gondolatkísérlet megdöbbentő, felemelő és elgondolkodtató eredménnyel járt, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a történet gyökerei negyed évszázaddal korábbra nyúlnak vissza…

 

Motivációs szintek, avagy a helyemen vagyok?

Ahhoz, hogy igazán motiváltak legyünk céljaink elérésében, érdemes megvizsgálnunk, hogy mennyire vagyunk a helyünkön, mennyire miénk az adott tevékenység, mennyire működik a belső motivációnk? Lehet ez akár egyéni cél, például életmódváltás, üzleti vagy sportban kitűzött cél. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni a kedves olvasónak a következő hat példával.

 

Nekem bevált!

A következőkben egy-két olyan élményt, tanácsot, gondolatot osztok meg, amelyek közelebb vihetnek téged a céljaid elérésében. Nem szeretnék top ötös, vagy top tízes listát írni, egyszerűen csak leírom azokat a dolgokat, amelyek nekem beváltak. Nem biztos, hogy mindenkinek jó és akár vitatkozni is lehet velük, de hátha van benne olyan gondolat, ami másnál is működik. Jellemzően olyan gondolatok, amelyek a tapasztalataimból fakadnak, de lesz közte olyan is, amit mástól hallottam, vagy olvastam valahol és beépítettem a mindennapjaimba.

 

Szkander a Légy erős! driverrel és a karakterrel

Folyton azt akarjuk bizonyítani, hogy egyedül is megy. Erősek vagyunk! A gyengeség nem része a társadalomnak (legalábbis látható szinten). Ezt tényleg el tudjuk hinni? Tényleg ilyen világban akarunk élni, ahol az érzések nem léteznek? Miért? Miért gondoljuk, hogy a gyengeség és az érzelmek nem a részeink? Miért gondoljuk azt, hogy ha ezt egy ketrecbe zárjuk, akkor eredményesebbek leszünk?

Hol a határ?

Két komplex szervezetfejlesztési projektünk zárult múlt héten, fél és másfél éves időtartamot öleltek fel, 100 és 450 képzési óra, 14 és 80 tréningrésztvevő bevonásával, 3 és 11 tréner közreműködésével zajlottak a fejlesztések. Nagy munka és izgalmas utazás volt mindenki számára.

123 ...