Instagram Facebook LinkedIn
Széchenyi 2020
blog

Hol a határ?

Két komplex szervezetfejlesztési projektünk zárult múlt héten, fél és másfél éves időtartamot öleltek fel, 100 és 450 képzési óra, 14 és 80 tréningrésztvevő bevonásával, 3 és 11 tréner közreműködésével zajlottak a fejlesztések. Nagy munka és izgalmas utazás volt mindenki számára.

A született vezető is tanulta valahol

Sokan úgy gondolják, hogy könnyű a vezetők dolga. Ők azért gondolják így, mert még soha nem próbálták. Embereket vezetni az egyik legnagyobb kihívásokkal járó szakma, amit el lehet képzelni. Ismerned kell magadat és az embereidet, céllal kell rendelkezned, amit folyamatosan frissítesz. De mindez semmit se ér, hiszen kommunikálnod is kell azt, méghozzá úgy, hogy ne csak megértse a csapatod, de azonosulni is tudjon vele, őket is motiválja, hiszen másképp nem fognak lelkesen és hatékonyan dolgozni.

„Menjünk arra, amerre a megérzéseink vezetnek”

Illés Adorján hihetetlen elhatározással és kitartással 4 év leforgása alatt körbebiciklizte a Földet.

2022. március 5-én Neked is lehetőséged lesz egy kalandtréning során megismerni ennek az elképesztő utazásnak a tanulságait. Mindezt úgy, hogy közben célállítással foglalkozunk, valamint inspirációt és motivációt nyerhetsz önmagad számára ahhoz, hogy a Te éved is lendületbe kerüljön.

Addig is feltettünk Adorjánnak néhány kérdést a tapasztalatairól.

 

Lehet-e hatékonyan tanulni egy online tréningen?

A tréninget nem olyan egyszerű online térbe átemelni, mint egy előadást, ahol az előadó beszél, a többiek hallgatnak, esetleg egy-egy kérdésre vagy tesztszerű felmérésre reagál. A tréningen szükség van a csoport közös cselekvésére, amire évtizedek óta fejlesztett gyakorlatok léteznek a valós térben. Ezen gyakorlatok egy része könnyedén átemelhető az internet világába is: ma már elvárás a konferenciaprogramokkal szemben, hogy egy csoport kisebb részekre bontható legyen (break out room), hogy közös felületen tudjanak ábrázolni vagy jegyzetelni (white board), amivel számos szituációs gyakorlat vagy csoportos gondolatgyűjtés kivitelezhető. 

Új lendület

Mi kell ahhoz, hogy az álomból cél legyen?

Mi kell ahhoz, hogy elhidd, minden erőforrás, amire szükséged van, az benned van?

Mi kell ahhoz, hogy huszonévesen valaki felszámolja az addigi életét és egyedül nekivágjon egy világ körüli útnak?

Mi kell ahhoz, hogy megtedd AZT a lépést?

Mi kell ahhoz, hogy merj élni?

 

9évértékelő

Móni felkért rá, hogy írjam meg a Fürkész elmúlt évének értékelését másfél oldalban. Mivel számomra ez a szűkös terjedelem elégtelen erre a feladatra, így inkább kilenc évre terjesztem ki. A Fürkész helyett pedig többnyire inkább önmagam perspektívájából.

 
123