Az egész egy kutatással indult, ahol a cél egy olyan módszer meghatározása volt, amivel kiválaszthatók azok az emberek, akik együtt dolgozva kiemelkedő üzleti sikereket érhetnek el.

Először különböző csoportokat versenyeztettek egymással, amelyeket tesztek eredményei alapján állítottak össze. Az elemzőképességet és az intelligenciát vizsgálták. Így alakult ki az első Apollo Team, amit az űrkutatási program tiszteletére neveztek el így, hiszen csak a legkiválóbb eredménnyel bíró tagok kerülhettek a csoportba.

Sokak legnagyobb meglepetésére a versenyben az Apollo Team utolsó lett…

Akkor mégis mi lehet a szempont egy kiválóan működő team összeállításában? Mi különbözteti meg a nem hatékony csapatot a hatékony csapattól? Ezek a kérdések motiválták Meredith Belbint arra, hogy kutatásokat végezzen a csoportokban működő egyének viselkedéséről. A 10 éven át, a Henley Egyetem Vezetőképző Intézetében tartó megfigyelései nyoman dolgozta ki elméletét a csapattag szerepekről.

A Belbin-fele csapattag kérdőív és az ehhez kapcsolódó fejlesztési tervek a csoportműködés optimalizálásának egyik legelterjedtebb és legelismertebb eszköze a világon.

Belbin es munkatársai tudományos alapon, “tiszta” helyzetben végzett csoportmunka megfigyelések nyoman különítették el azokat a csapattag típusokat, melyek közül mindegyik más módon képvisel értéket a csoport életeben.

Kezdhetjük? Nézzük meg, Te milyen tulajdonságaiddal adsz hozzá a csapathoz?

Tovább a teszthez ->