Fürkész Holding | Vendéglátó – üzletvezető

Vendéglátó – üzletvezető

Vendéglátó – üzletvezető

OKJ azonosító: 35 811 02

Nyilvántartásba vételi száma: E-000333/2014/A006

A képzés célcsoportja: A képzés célcsoportját alkotják azok a munkanélküli, vagy munkahelyüket, munkájukat megtartani kívánó, illetve esetlegesen szakmát váltani óhajtó személyek, akik megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek, kellő motivációt éreznek a képzés elvégzéséhez és a szakmai vizsga eredményes letételéhez.

 

A képzésen való részvételhez előírt feltételek:

  • 34 811 01 Cukrász, 34 811 04 Szakács, 34 811 03 Pincér, 34 811 05 Vendéglátó eladó
  • Szakmai előképzettségben szerzett szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább két éves gyakorlat
  • Szükséges a foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat és egészségügyi kiskönyv
  • Pályaalkalmassági követelmények

 

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A szakképesítéssel rendelkező képes lesz

·vállalkozást alapítani és működtetni

·üzleti tervet készíteni

·gazdasági elemzéseket végezni

·anyagi felelősséggel gazdálkodni

·megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját

·piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát

·ellenőrizni a vendéglátó üzletben folyó tevékenységeket

·szervezni és bonyolítani a vendéglátó üzlet házon belüli és házon kívüli rendezvényeit

·betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat

·reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait

·vendégpanaszokat kezelni

·biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét


A képzés óraszáma: 486 óra

Elméleti órák száma: 246 óra

Gyakorlati órák száma: 240 óra


 

A képzés tananyagegységei

  • 11303-12 Üzleti gazdálkodás és marketing szakmai követelménymodul
  • 10055-12 Vendéglátó üzletvezetés
  • Környezeti, fenntarthatósági ismeretek

 

A megszerezhető képesítés, a képzés elvégzését igazoló dokumentum megnevezése: Államilag elismert szakképesítési bizonyítvány


 

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör (ök), foglalkozás(ok):

  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Cukrászüzem vezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Konyha-vezető (Séf)
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Vendéglő üzletvezetője
  • Borozó üzletvezetője
  • Büfé-, bisztróvezető
  • Cukrászda-, fagylaltozó vezető
  • Eszpresszó-, kávézóvezető
  • Italboltvezető
  • Kávéház üzletvezetője
  • Söröző üzletvezetője
  • Teázó üzletvezetője