Fürkész Holding | Stratégiai workshop

Stratégiai workshop

Manapság különösen igaz, hogy alkalmazkodnunk kell a gyorsan változó környezethez. Ez pedig csak összefogással lehetséges, vagyis ha a vállalkozás minden tagja tisztában van az alapvető kihívásokkal és minden egységével képes gyorsan és helyesen reagálni. Ideális kép, ugye?

A "stratégia" szó eredeti görög értelmében hadászatot jelent, amit a "sztratégoszok" műveltek. A stratégia alkotása abból állt, hogy meghatározták a hadban álló országok jelenlegi és jövendő helyzetét, céljait, a célok eléréséhez szükséges hadi eszközöket és katonák összességét, a szükséges fegyvernemeket, összehangolták működésüket.

Ma sincs ez máshogy a vállalkozások életében sem. Egy vállalkozás stratégiája nem más, mint a hosszú távra kitűzött célok, illetve e célok eléréséhez szükséges eszközök és módszerek meghatározása. Lényege a jövőbeli teendőkre való tudatos felkészülés a jelenben, így a stratégia kialakítása és megfogalmazása a vállalkozó egyik legfontosabb feladata. Csak az olyan vállalkozási stratégia lehet életképes, amelyet maga a vállalkozó alakít ki, formál, de az is csak akkor, ha a munkatársak magukévá teszik.

Az Önök stratégiáját sem trénereink alakítják ki, hanem Önök. Azonban legyünk őszinték. Az együttműködés a hétköznapokban sem mindig tökéletes, hát még egy ilyen lényeges, a teljes szervezet és az abban dolgozó emberek életét meghatározó kérdésben. Kollégáinkra ezért van szükség, hogy moderátorként a lényeges kérdéseken tartva a figyelmet, illetve több évtizedes stratégia-alkotási tapasztalatukkal segítsék a teljes folyamatot. Segítenek a vezetőknek egy kicsit kilépni a hétköznapi taposómalomból és más megvilágításból látni a szervezetet, amit vezetnek.

A képzés alapvető célja, hogy a cég vezetésének lehetősége legyen megalkotni a vállalkozás vízióját, misszióját, értékrendjét és stratégiáját.
Néhány részlet a tréninggel kapcsolatban
  • A képzés erősen gyakorlat és cél orientált.
  • A tréning során a vezetőség megismeri azt a „focipályát”, amin nap mint napirányítjaa csapatát.
  • Alapvető összefüggések kerülnek új, használhatóbb megvilágításba.
  • A vezetőség sokkal strukturáltabban kezd közösen tervezni, dolgozni.
  • Különböző szcenáriókatés lehetséges stratégiákathatároznak meg.
  • A vezetőség számára a taktikai, vagyis végrehajtó szinten is jól kommunikálható, tiszta stratégiai útvonal alakul ki.